Boris Orlando
Door Boris Orlando op

Kyriakos startte vorig jaar met veel goeie moed z'n Super Human reis. Z'n doel was lichaamsvet reductie en het bouwen van een atletische lichaamsvorm.

Ik begeleidde hem op een body recomposition traject. Hierbij passen we voedingsstrategieën toe die spieropbouwend zijn en tegelijk efficiënt vetverbranding ondersteunen. Dit combineerden we met krachttraining volgens klassieke golden era bodybuilding methodes. 

Ik zag onmiddellijk dat Kyriakos aanleg had voor spierontwikkeling. Kyr focuste zich echter heel hard op het lichaamsvet rond de heupen en had er weinig vertrouwen in dat het ooit zou verdwijnen - omdat het een probleem was dat zich zolang hij zich kon herinneren reeds voordeed. 

Ik plaatste hem op een Keto dieet om de initiële vetverbrandingsfase sterk in te zetten. Dit zorgde voor een snelle en sterke reductie in lichaamsvet en gaf Kyr de nodige motivatie om verder te zetten. We gebruiken deze periode voor de lastige fase van het aanleren van weight lifting technieken. Eens die onder de knie kon spiermassa worden opgebouwd. 

De focus lag op het verbreden van rug, borst en schouders, waardoor de taille optisch zou versmallen. Dit creëert de klassieke bodybuilding vorm uit de jaren ’70 en ’80, de zogenaamde golden era of bodybuilding.

 

Eens goed op weg met spieropbouw zijn we overgegaan op een iets makkelijker toepasbaar low carb dieet met carb cycling.

Amper een jaar later heeft Kyr een prachtige fysiek gebouwd. Met veel geduld, inzet en de goeie mindset. Vaak was het moeilijk en frustrerend, maar Kyr vocht door elk moeilijk moment. Intussen traint Kyr zelfstandig verder en heeft hij m’n begeleiding niet meer nodig.

Ik ben super trots op m’n Super Human Atleet! Success op je verdere pad, Kyr!