Katrijn

Ik ben Katrijn, 40 jaar, mama van 2 kinderen, selfmade kok, coach en orthomoleculair therapeute en ervaringsexpert.

Van kindsaf aan had ik regelmatig eczeem aanvallen. Ik stelde me er niet veel vragen bij want ook mijn vader en zussen kampten hier mee en oh ja, de cortisol hielp wel om dit regelmatig te onderdrukken. Ik merkte wel als ik koemelk uitsloot van mijn dagelijks voedingspatroon mijn huid hier blij om was. Ik had regelmatig krampen en voelde me regelmatig moe, maar ik voelde me voor de rest ok. Na de geboorte van mijn 2 kinderen voelde ik me moe, futloos, energieloos . Mijn eczeem en buikkrampen werden steeds erger, had voor niets energie en die zwangerschapskilo’s geraakte ik maar niet kwijt. In mijn weg om me meer gezond te voelen, kwam ik de paleo lifestyle tegen. Die hielp me om mijn overtollige kilo’s kwijt te raken, mijn eczeem verminderde sterk en ook mijn darmen waren gelukkiger. De overstap naar een paleo voedingspatroon heeft me enorm veel energie gegeven.  Ik kreeg weer zin om uitdagingen aan te gaan.  En hoe langer ik paleo at, hoe meer ik plezier beleefde aan het koken.

Mijn passie voor coachen vond ik eerst in de sociale sector. Hier leerde ik dat mensen coachen enorm effect kon hebben op hun zelfvertrouwen en het zich goed voelen. Af en toe deed ik er stiekem al wat voedingsadvies en lifestyle advies tussen.  

Ondanks het gezonde eten binnen paleo merkte ik dat ik mijn energie terug kwijt raakte. Ik zat alle dagen achter een bureau in een gebouw met airco zonder groen en in een werkomgeving die weinig vrijheid toeliet. Ik merkte dat mijn energieniveau opnieuw begon te dalen en de goesting bleef weg. Toch bleef ik verder doordoen om er te zijn als leidinggevende. Maar dan ineens was het toch te veel. Ik besliste om mezelf rust te gunnen alsook mijn gezin. Ik nam tijdskrediet op. Naast de vele wandelingen in de natuur, alleen en in gezelschap en mijn lichaam te leren kennen via yoga merkte ik dat vooral veel energie kreeg in de keuken. Het deed me deugd om nieuwe recepten te leren kennen, te experimenteren met andere voedingspatronen en workshops te volgen.

Aangezien ik altijd graag gestudeerd heb, besloot ik om mezelf wat meer theoretische achtergrond te geven.  Waarom heeft voeding zo’n effect op mijn lichaam en mindset? Hoe zorg ik voor een omgeving die bij mij past? Ik startte de opleiding orthomoleculaire therapie en voelde hé dit vind ik echt leuk om te leren. Orthomoleculaire therapie is een manier om via voeding, beweging en lifestyle interventie je lichaam en mind te helen. Met deze combinatie van orthomoleculaire therapie, mijn eigen ervaringen en mijn achtergrond als coach/leidinggevende inspireer ik mensen in hun zoektocht naar hun natuurlijke kracht en energie!

Beschrijving van de afbeelding

Voel de kracht in jezelf! Voed die met de juiste voeding, natuurlijke beweging en vooral zachtheid naar jezelf.