Aubergine Parmigiana

De overheerlijke low carb variant op Mousaka of Lasagna! Met dit gerecht kan je volop genieten zonder opgeblazen gevoel of energie dip nadien! 

Dit recept bevat graanvrije bechamel saus, op basis van bloemkool. Identiek als klassieke bechamel maar zonder bloem en veel meer voedingsstoffen! Het recept voor de saus vindt je hier. 

Ingredi├źnten

Gebaseerd op 2 personen
  • gehakt 500 gr
  • olijfolie
  • zout 1 tl
  • komijn
  • gemalen 1 el
  • chili gemalen 1 el
  • tomaten concentraat 2 el
  • tomaten passata 300 ml
  • aubergines 3 - 5
  • emmenthal geraspt 500 gr
  • parmezaan gerasp 2 el

Bereiding

60 min
  1. Verhit wat kokosolie en olijfolie
  2. Bak de ajuin en knoflook licht (niet bruinen!)
  3. Voeg het vlees toe en bak tot bruin
  4. Voeg tomaten concentraat, kruiden en specerijen toe en laat 5 min sudderen
  5. Voeg tomaten passata toe en laat 10 minuten sudderen
  6. Zet de saus even opzij
  7. Snijd de aubergines in de lengte door in 1cm sneetjes
  8. Verhit rijkelijk olifolie en kokosolie olie in een pan
  9. Bak de aubergines op hun gesneden kant bruin
  10. Bestrijk een ovenschotel met wat olie
  11. Leg een laag aubergines
  12. Giet een dunne laag tomatensaus
  13. Giet een dunne laag bloemkool bechamel saus eroverheen
  14. Herhaal stap 11, 12 en 13
  15. Bak 30 min in de oven op 200 gr
  16. Strooi rijkelijk geraspte kaas erover
  17. Bak nogmaals in de oven tot de kaas gesmolten is