Aubergine Tempura

Knapperige tempura is normaal gezien volledig off limits als je gezond wil eten. Het krokante jasje waar aubergine, bloemkool, kip en vis in geserveerd worden in de Aziatische en Mediterrane keuken bestaat immers uit tarwemeel en wordt gefrituurd in geoxideerde mais-, koolzaad- of pinda olie. Met dit recept serveer je die heerlijke tempura in een handomdraai, met gezonde ingrediënten!

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
  • eieren 3
  • aubergine 3
  • Whey proteïne poeder 6 el
  • kokosolie
  • zeezout
  • geraspe parmezaan 4 el

Bereiding

25 min

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in 1 cm schijfjes.
  2. Masseer de aubergine met zout in en laat 15 min uitlekken in een vergiet.
  3. Meng intussen de whey en Parmezaan in een kommetje en meng de eitjes in een andere kom.
  4. Spoel de aubergine af en wring het water goed uit. Dep nu de stukjes zeer droog.
  5. Haal de aubergines door het eimengsel en vervolgens door het whey en Parmezaan mengsel.
  6. Bak de stukjes in kokosolie tot goud bruin.
  7. Bestrooi met wat zout.

Tips

  • Dit mengsel van whey en ei kan je ook goed gebruiken om vis of kip te paneren.