Bloemkool peterselie salade

Bloemkool is een dankbare groente om in te variëren en een prima alternatief op rijst.

Het is lactosevrij, arm aan koolhydraten en rijk aan vitaminen en vezels.

Het is een rauwe salade, dus hij is ook nog eens snel klaar. Bloemkool kan je heel goed rauw eten.  Als je het fijn hakt, heeft het dezelfde structuur als couscous en bulghur. De smaak van bloemkool is ongekookt ook vrij neutraal en dat maakt het een prima vervanger voor granen. Je kan het als bijgerecht eten bij een curry of een stukje vlees of vis.  

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
  • bloemkool 1
  • fijne peterselie 1 bosje
  • rode ui 1
  • teenje look 1
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • appelazijn

Bereiding

15 min

Bereiding

  1. Rasp de bloemkool fijn met een rasp of in de blender tot het de structuur van couscous of rijst heeft.
  2. Hak de peterselie fijn. Snipper de ui en look fijn.
  3. Meng alles onder elkaar in een kom. Breng op smaak met olie, azijn, zout en peper.

Tips

  • Je kan hierin natuurlijk ontzettend variëren. Maak er eens een echte tabouleh van met stukjes komkommer, tomaat, lente ui en munt.
  • Of maak er een winterse versie van met cranberrybessen, appel, veldsla en gebakken knolselderstukjes.
  • Als je kaas eet, kan je er heerlijke feta bij voegen.