Chili met lever

Meestal wordt chili con carne bereid met maïs en bonen en enkel gehakt. Wij bereiden het op een andere manier. Wij laten de maïs en de bonen weg. Met Super Human mijden we peulvruchten en maïs omdat dit antinutriënten zijn die de darmwand kunnen beschadigen en tot ontstekingen kunnen leiden.

In de plaats daarvan verrijken we de chili con carne met lamslever. Traditioneel werd steeds het volledige dier gegeten en ook het orgaanvlees. Deze meest bijzondere delen van het dier hebben een veel hogere voedingswaarde dan spiervlees. Zo wordt de lever de multivitamine van de natuur genoemd.  En inderdaad, zowat elke micro voedingsstof die de mens nodig heeft vind je hoog gedoseerd terug in een stukje lever.

Niet iedereen is zot van de smaak of textuur van lever. Daarom vermengen we de lever hier met gehakt. Zo heb je toch alle goede stoffen van de lever mee!

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
  • lever van lam 1
  • rode pepers 2
  • rijpe tomaten 6 - 8
  • uien 3
  • teentje look 5
  • rundervet 3 el
  • gerookte jalapenos 2 el
  • gemalen korianderzaad 2 tl
  • komijnpoeder 3 tl
  • kardemompoeder 1 tl
  • water 250 ml
  • tomatenconcentraat 8 el
  • cacaopoeder 2 el

Bereiding

150 min

Bereiding

  1. Hak de uien en knoflook fijn.
  2. Was en halveer de paprika's en hak ze in stukken. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Los de cacao op in 200 ml lauw water.
  4. Verhit het vet in een grote pan.  Voeg de uien en  knoflook toe en bruin ze. Voeg de kruiden toe en roer goed.
  5. Verwijder intussen het membraan van de lever en in snijd in stukjes. Meng onder het gehakt.
  6. Voeg het vlees bij de ui en de knoflook en laat bruinen. Voeg de paprika toe en laat enkele minuten meekoken.
  7. Voeg nu de tomaten, tomatenpasta en cacao toe. Voeg wat water toe indien nodig en laat 1u sudderen.

Tip

  • Met Super Human eten we enkel vlees van biologische en grasgevoerde dieren. Waarom? Ongezonde dieren zonder beweging en met een onnatuurlijk dieet zorgen voor vlees met minder voedingswaarde en vol gifstoffen. Je eet dus best vlees van grasgevoerde dieren, met een leven op de wei, in natuurlijke kuddes, van je lokale boer.Je kan grasvoederd vlees kopen bij een voedselteam in je buurt (voedselteams.be), via meatmarket.online of bij je bioboer in je buurt!
  • Heerlijk hierbij is de bloemkoolsalade met peterselie!
  • Vervang de jalapenopepers door gedroogde chilivlokken