Egg cloud broodjes

Dit broodreceptje is mijn persoonlijke favoriet! Ik heb het nooit gehad voor het nabootsen van brood, gebak en pizzas met zogenaamde “paleo approved” of keto ingrediënten. Vaak is het resultaat iets wat misschien wel de craving voor het originele junk-food verlicht (maar die cravings ook in stand houdt!), maar doorgaans is de voedingswaarde van die baksels niet zeer indrukwekkend. De keto meel vervangers hebben vaak een zeer onstabiele vetzuren balans en de paleo meelvervangers zijn dan weer al te vaak zeer koolhydraatrijk.

Het egg cloud broodje is iets helemaal anders! Licht en crispy als een echt  broodje en tegelijk een ware proteine booster!

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
  • eieren 4
  • whey poeder 2 el
  • zeezout

Bereiding

15 min

Bereiding

  1. Scheid de eieren en doe het eiwit in een grote kom. Voeg een snufje zeezout toe
  2. Klop het eiwit stijf met een mixer of een garde. Het eiwit moet helemaal stijf worden voor je er de whey onder mengt.
  3. Meng voorzichtig het whey poeder onder het eiwit.
  4. Verdeel het mengsel in verschillende pieken op een bakplaat met bakpapier
  5. Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden tot goudbruin (ongeveer 15 min).
  6. Laat ze afkoelen op een rekje

Tips

  • Gebruik de egg cloud broodjes als hamburger broodje of sandwich.
  • Maak ze enkel voor onmiddelijke consumptie. Recht uit de oven smaken ze het best!