Gouden Melk

Dit is een adaptatie van het ayurvedische recept voor Haldi Doodh. Haldi is Hindi voor Kurkuma, de gele wortel die reeds eeuwenlang wordt geprezen voor haar onstekingswerende kracht. Curcumine, het actieve bestanddeel van kurkuma, wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde vanwege zijn sterke antioxiderende eigenschappen Antioxidanten zijn verbindingen die de aanmaak van het  lichaamseigen antioxidant Glutathion aanwakkeren en zo celbeschadiging tegengaan en je lichaam beschermen tegen oxidatieve stress.

Glutathion is essentieel voor het functioneren van je cellen, en studies tonen regelmatig aan dat diëten die rijk zijn aan antioxidanten je kunnen helpen je risico op infecties en ziekten te verlagen.

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
  • kurkuma poeder 1 el
  • gemberpoeder ½ tl
  • kokosmelk 250 ml
  • honing 2 el
  • vanille poeder ½ el
  • sinaasappelschil geraspt ½ tl
  • saffraan 1 snuifje
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

10 min

Bereiding

  1. Warm de kokos- of amandelmelk lauwwarm op het fornuis.
  2. Haal de melk van het vuur en voeg de overige ingrediënten toe.
  3. Meng goed met een staafmixer. Plaats de pot terug op het vuur en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Roer alles dan nog eens goed door elkaar alvorens te serveren.

Tips

  • Gouden melk is ook heel lekker koud met ijsblokjes!
  • Je kan ook amandelmelk gebruiken ipv kokosmelk of de helft amandelmelk en de helft kokosmelk.