Iberisch ontbijt

Als je begint met granen en suikers schrappen, is het soms zoeken naar een lekker ontbijt.  Zonder brood, muesli of graanrepen is dat best een uitdaging.  Maar een graanvrij en voedzaam ontbijt hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je hoeft niet uren in de keuken te staan voordat de dag begint. Probeer bv regelmatig te vasten. En heb je eens zin in een ontbijt, neem dan dit eenvoudige recept erbij. 

Het is vooral een shift in je hoofd dat je het idee van een boterham moet loslaten. Probeer in je ontbijt geen suikers of suikervervangers te steken, ook geen natuurlijke suikers zoals een fruitsalade. Zo zal je lichaam minder snel naar suikers vervangen gedurende de dag.

Dit ontbijt vol eiwitten en vetten geeft je urelang energie en een verzadigd gevoel. Geen suikerdip halverwege de ochtend waardoor je alweer iets moet eten. Het is geschikt voor een keto of low carb dieet.

Als je liever je ontbijt overslaat, kan je dit ontbijt heel makkelijk als lunch eten.

Ingredi├źnten

Gebaseerd op 2 personen
  • biologische eieren 3
  • chorizo worst
  • verse rozemarijn
  • zeezout
  • echte boter

Bereiding

10 min
  1. Snijd de worst in plakjes. Bak ze in echte boerenboter in de pan.
  2. Breek de 3 eieren erover heen. 
  3. Bestrooi met zeezout er rozemarijn.
  4. Optioneel: Voeg wat rauwe kaas toe aan je gerecht voor extra vetten.