Immuunversterkende visbouillon

Immuunversterkende visbouillon

Visbouillon zelf maken is eigenlijk heel eenvoudig. En veel lekkerder voedzamer dan bouillonblokjes. Je haalt er zoveel gezondheidsvoordelen uit en het is zeer betaalbaar als je met karkassen van vis werkt. Het smaakt heel aangenaam en je kan het in veel maaltijden gebruiken zoals soep, pasta saus, een viscurry, ...

Deze bouillon zit vol voedzame voedingsstoffen waaronder gelaltine. Deze soep is een opikker voor je darmen, je spijsvertering; je huid en haar, je gewrichten en ondersteunt je immuunsysteem.

Ingredi├źnten

Gebaseerd op 2 personen
  • ui 1
  • look 2 teentjes
  • dille
  • laurier
  • drago
  • hele vis of viskarkassen 3 tot 4
  • water
  • appelazijn 2 el

Bereiding

24u
  1. Snipper de ui en look. Neem een grote kookpot en glazeer de ui en look in boter.
  2. Bak de vissen met de huid aan in de boter. 
  3. Voeg water toe tot de vis onder staat. Maak een kruidenbuiltje van de verse kruiden toe en voeg toe aan de bouillon. Voeg ook de appelazijn toe. Laat 4-24u zachtjes koken.
  4. Zeef de soep en voeg zeezout naar smaak toe. Je kan de visbouillon in porties invriezen. 

Tips

  • De beste vis voor deze bouillon is tong, tarbot, heilbot of snapper. Gebruik geen vette vis.

  • Als je vis bereidt, gooi dus nooit de resten weg maar maak er lekkere visbouillon mee. Of vraag aan de visboer of hij graten, koppen over heeft. Soms geven ze het gratis met je mee. 

  • Je kan ook van garnalenkoppen een lekkere bouillon maken.