Keto Noedels

Als je zoekt naar graanvrije alternatieven op pasta, kom je in de winkels altijd producten tegen die vol zitten met antinutriënten en ontstekingsbevorderende voedingsstoffen. Dan ben je niet veel beter af dan dat je gewoon tarwepasta maakt. Regelmatig maak ik noedels van courgette met een spiraalsnijder. Maar soms heb ik ook eens zin in een andere smaak. Deze ketonoedels zijn heel eenvoudig te maken en bestaan enkel uit pure ingrediënten.

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
  • heet water ½ kop
  • gelatine ¼ kop
  • geraspte mozzarellakaas 1 kop
  • knoflookpoeder 1 tl
  • Italiaanse kruiden 1 tl
  • zout
  • peper

Bereiding

35 min

Bereiding

  1. Plaats het hete water in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  2. Zodra het water zachtjes suddert, voeg je de gelatine toe en klop je constant tot het volledig is opgelost. Dit kan enkele minuten duren. Gebruik alleen gewone, niet-gearomatiseerde gelatine. Je hebt voor dit recept 4 eetlepels nodig.
  3. Zodra de gelatine is opgelost in het water, voeg je de mozzarellakaas toe en roer je constant tot het volledig is gesmolten.
  4. Voeg het knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak toe.
  5. Haal het mengsel van het vuur en giet het uit op een bakplaat met bakpapier.  Verspreid het mengsel in een dunne, gelijkmatige laag en laat 20-30 minuten staan.
  6. Daarna moet je het mengsel van het bakpapier kunnen pellen. Wanneer het deze consistentie heeft bereikt, is het tijd om de noedels te vormen.
  7. Gebruik een koekjessnijder of scherp mes om dunne strengen noedels van het fettuccine-type verticaal te snijden.
  8. Zodra de noedels zijn gesneden, zijn ze klaar om te eten zoals ze zijn.

Tips

  • Deze noedels kan je niet opwarmen.  Dus het is het beste om ze onmiddellijk op kamertemperatuur of later in een koude pastasalade te gebruiken. Je kunt warme sauzen aan de noedels toevoegen.  Maar vanwege de gelatine erin, verliezen ze hun textuur als je er warmte aan toevoegt.
  • Ze zijn geweldig met gewoon wat warme boter en Parmezaanse kaas!