Kokosyoghurt

Super Human is enorme fan van fermentatie omwille van de vele gezondheidsvoordelen. Gefermenteerde voedingsmiddelen hebben een probiotische werking en zorgen zo voor een gezonde darmflora. 

Kokosmelk (of een ander kokosnootproduct) is op zich al een gezond voedingsmiddel.

In gefermenteerde vorm heeft het een hoog gehalte aan middellange-keten-vetzuren die de verbranding van lichaamsvet stimuleren, veel verzadigde vetzuren die de vernieuwing van lichaamscellen bevorderen en grote hoeveelheden laurinezuur met zijn sterke antischimmel-, antibacteriële en antivirale eigenschappen.

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
 • tapiocameel 1 el
 • kefircultuur 1 à 2 porties
 • kokosmelk 1l

Bereiding

paar dagen
 1. Roer de kokosmelk en tapioca goed glad met een houten lepel.
 2. Doe het mengsel in een weckbokaal met rubber. Voeg de kefir cultuur toe.
 3. Sluit de bokaal en laat het 2 dagen rusten op kamertemperatuur.
 4. Als de melk zich verdeelt in room en kefir, schud het potje dan zodat de vloeistoffen zich vermengen. Proef na 2 dagen de melk. Als het zuur smaakt, is de fermentatie al begonnen.
 5. Laat het nog even rusten indien nodig.  Als de yoghurt licht zuur smaakt, is de gewenste mate van fermentatie bereikt. Schud het glas opnieuw tot een homogene consistentie is bereikt en giet het dan door een plastic zeef in een kom.   
 6. Giet de yoghurt in een bokaal en bewaar in de koelkast.       

Tips

 •  Gebruik enkel natuurlijke, volle kokosmelk zonder additieven.

 •  De kefircultuur zijn kefirkorrels van verschillende melkzuurbacteriën en gisten en valt onder de natuurlijke probiotica. Kefir kan je online bestellen of vraag eens rond in je omgeving. Misschien heeft iemand wat kefirkorrels op overschot! Je kan het ook makkelijker aanpakken door gewoon 2 probiotica capsules door de melk te mengen.

 • Verwijder ongebruikte kefirculturen voor nieuwe kefir en bewaar ze in de koelkast in een klein schroefpotje. Als de kweek de volgende dagen niet wordt gebruikt, voeg dan wat kokosmelk en tapioca toe om de bacterie in leven te houden.

 •  Steriliseer je bokaal voor gebruik met kokendheet water.

 •  Gebruik zeker een houten en geen metalen lepel want metaal blokkeert de werking.

 •  Gebruik de kokosyoghurt samen met onze lekkere keto granola. Een ideale start van de dag!