Maniok puree met vanille en szechuan peper

Maniok puree met vanille en szechuan peper

De maniok wortel is een basis voedingsprodukt in Zuid Amerika en Afrika. De knol bevat veel zetmeel waarvan een groot aandeel restistent zetmeel. Wij kennen vooral de geisoleerde vorm van het resistente zetmeel uit de maniok wortel in de vorm van tapioca, gebruikt als sauzenbinder. De maniokwortel heeft echter een zeer aangename smaak en is van struktuur net iets anders dan aardappel, wat voor een leuke variatie in je gerechten kan zorgen. 

Ingredi├źnten

Gebaseerd op 2 personen
  • Maniok wortel 1 kg
  • kokosmelk 2 L
  • Rundsvet 1 el
  • Szechuan peper 1 mespunt
  • Vanille 1 stokje
  • Zeezout

Bereiding

30 min
  1. Schil de maniokwortel met een dunschiller, het hart (een dunne vezel die in de lengte doorheen de wortel loopt) verwijderen en in stukken snijden. 
  2. 1 liter kokosmelk aan de kook brengen en de maniok toevoegen.
  3. 1 uur laten koken met het deksel op de pot.
  4. Elke 15 minuten omroeren en ervoor zorgen dat niks aan de bodem plakt. 
  5. Zet het vuur uit en stamp de puree fijn met een stamper.
  6. Eventueel wat kokosmelk bijvoegen tot de juiste consistentie is bereikt.
  7. Breng de puree op smaak met wat zout, szechuan peper en vanille poeder.