Ovenei met spek en tomaat

Ovenei met spek en tomaat

Meestal ontbijt ik niet en vast ik. In het weekend wil ik wel eens genieten van een heerlijk ontbijt. Ik ben een enorme liefhebber van ei. Dit gerechtje is één van mijn lievelingsontbijten. En regelmatig maak ik het als lunch voor mij en mijn zoon. Heel eenvoudig en enorm voedzaam. Het vult ook goed waardoor je niet snel terug honger hebt. 

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
  • eieren 4 eieren
  • natuurham/spek 4 sneetjes
  • look 2 teentjes
  • rode ui 1
  • tomatenblokjes 400g
  • basilicum handvol
  • oregano handvol
  • kokosolie

Bereiding

15 min
  1. Verwarm de over voor op 180gr. Pel en snipper de knoflook en de rode ui.
  2. Verhit de kokosolie in een steelpan en fruit de knoflook en de rode ui. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus voor 5min sudderen. Voeg op het einde verse basilicum en oregano toe.
  3. Verdeel de saus over kleine ovenvormpjes of 1 grote ovenvorm. Leg op de tomatensaus sneetjes natuurham of -spek. Breek boven elk kommetjes 1 à 2 eieren. 
  4. Schuif de vormpjes 12 minuten in de voorverwarmde oven. Je kan ze zo eten als ontbijt of met een groene salada als lunch.