Paleo bechamel saus

Dit is echte bechamel saus, maar dan zonder kaas of bloem. Ideaal voor wie glutenvrij eet of zuivel wil vermijden. Wie lactose vrij eet maar wel kaas kan verdragen kan een handjevol geraspte Emmenthal of Gruyere in de saus smelten op het eind van het recept. 

Deze saus kan je verwerken in tal van ovengerechten zoals bijvoorbeeld onze heerlijke Aubergine Parmigiana. 

Ingredi├źnten

Gebaseerd op 2 personen
  • kokosolie 1 el
  • ui in halve ringen 1
  • knoflook - gepeld en grof gesneden 2 tenen
  • middelgrote bloemkool in roosjes verdeeld 1
  • ongezoete kokosmelk of amandelmelk 250 ml
  • appelazijn 2 el
  • edelgistvlokken 4 - 5 el
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

30 min
  1. Bereiding Verhit de kokosolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg de bloemkool toe en bak deze 1-2 minuten al omscheppend mee.
  3. Schenk de kokos- of amandelmelk in de pan en breng aan de kook. Laat in 10 minuten zachtjes gaar koken.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg nu appelazijn, edelgistvlokken en peper en zout toe. Pureer tot een gladde saus met behulp van een staafmixer of blender.
  5. Serveer warm bij een gerecht naar keuze.