Panna cotta met bessencoulis

Panna cotta met  bessencoulis

Panna cotta is een heerlijk dessert maar bevat in de winkel altijd heel veel suiker of bewaarmiddelen. 

Gelukkig is het heel makkelijk om zelf te maken. Je moet het alleen wel de tijd geven om op te stijven met de gelatine. Deze panna cotta is low carb en eenvoudig te maken.

Ja kan het makkelijk de avond tevoren maken. In dit recept maken we er een bessencoulis bij. Maar je kan ook andere smaakjes gebruiken. Experimenteer dus om te zien wat je zelf het lekkerst vindt!

 

 

Ingredi├źnten

Gebaseerd op 2 personen
  • room 500 ml
  • gelatine 1 el
  • honing 1 tl
  • stevia naar smaak
  • frambozen of blauwe bessen 1 kop (vers of diepvries)

Bereiding

1u 10 min
  1. Vul een beker met koud water en los er de gelatine in op.
  2. Schenk de room in een steelpan. En verwarm de room rustig tot net onder het kookpunt. Voeg de gelatine, stevia en de honing toe en meng goed.
  3. Giet het in kommetjes.  Laat minstens 1u opstijven in de koelkast.
  4. Bereid nu de bessencoulis. Als je met diepvriesfruit werkt, laat je ze eerst ontdooien. Mix dan de bessen fijn tot je een coulis krijgt.
  5. Haal de panna cotta uit de koelkast en lepel de coulis er boven op. Je kan er nog wat besjes aan toevoegen om te serveren.