Pizza van cassave meel

Deze pizzabodem is graanvrij en gemaakt van cassave.  Cassavemeel is afkomstig van de cassave of maniok. Deze plant komt van oorsprong uit Zuid-Amerika.  Het voordeel van cassave is dat het notenvrij is, kleine hoeveelheid vezels, vitamines en mineralen bevat. En het is rijk aan resistent zetmeel. Dit zetmeel voedt de nuttige bacteriën in de darm en bevordert de spijsvertering.

Het zetmeel van de cassave geeft een heerlijke structuur de pizzabodem die authentieke smaak en kraak.

Hoewel cassave zeker niet laag-koolhydraat is, is het een zetmeel dat door veel mensen met overgevoelige darmen goed verdragen wordt.

De structuur van deze pizzabodem is in het midden wat ‘chewy’ maar is evengoed stevig genoeg om de topping van jouw keuze goed vast te kunnen houden. Ook worden de randjes heerlijk knapperig. Iets dat je kunt missen als je echt geen meelproducten meer eet.

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
  • zout 1tl
  • ei 1
  • water 200ml
  • komijn
  • oregano
  • cassava meel 200 g

Bereiding

35 min

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng alle ingrediënten tot je een dik beslag krijgt. Als het deeg te dun is, beetje cassavemeel bij doen. Als het deeg te nat is, kan je er een beetje tapiocameel bij doen.
  3. Rol het deeg dun uit op de bakplaat.
  4. Bak de bodem 15 minuten voor in de oven. Het deeg moet in de oven uitdrogen.
  5. Haal de bodem uit de oven en bedek ze nu met jouw lievelingstoppings zoals tomatenpassata, oregano, ansjovis, olijfolie… Zet terug in de oven en bak nog 10 minuten.

Tips

  • Het deeg uitrollen gaat heel gemakkelijk tussen twee vellen bakpapier.
  • Ook al zijn alle ingrediënten 100% natuurlijk, je weet uiteraard dat het evengoed geen gezonde voeding is. Maar af en toe kan zeker geen kwaad.
  • Cassavameel kan je kopen in de Afrikaanse winkel.
  • Je kan 2 eetlepels psyllium husk bijvoegen. Dit geeft je deeg iets meer elasticiteit.