Pizzabodem van kip en parmezaan

Graanvrije pizzabodems bevatten meestal nog cassave, amandel of kokosmeel. Als je met keto of low carb bezig bent, is dat natuurlijk niet geschikt. Daarom hebben we ook een alternatief hierop gevonden. Een heerlijke pizzabodem van kip en parmezaan!

Inderdaad. Deze pizzabodem is eenvoudig gemaakt van kip en parmezaan. Daardoor zit het vol eiwitten en geen koolhydraten!

Je mag je natuurlijk niet verwachten aan een deegsmaak maar het is wel een heerlijk alternatief. Het bevat de juiste vetten en eiwitten voor een evenwichtig alternatief.

Deze low carb pizza crust laat je niet achter met een opgeblazen en zwaar gevoel.  Het vult je lekker op en het smaakt nog heerlijk!

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
  • zout
  • peper
  • oregano
  • chili
  • paprikapoeder
  • Toppings naar smaak
  • kippendij/borst 500 g
  • kip- of rundsgehakt 200 g
  • geraspte parmezaan 150 g
  • ei 1

Bereiding

40 min

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix de kippenborst in een blender.
  3. Meng in een grote kom de gemalen kip, het gehakt, de kaas en de kruiden. Voeg er 1 ei of wat olijfolie bij zodat het minder droog is.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pers het kippenmengsel in een dunne laag hierop uit. Het mag max 1 cm dik zijn.
  5. Bak de bodem voor ongeveer 20 minuten.
  6. Haal uit de oven en bedek het met de gewenst toppings (ui, tomatensaus, mozzarella, tomaatjes, chorizo, paprika, ….).
  7. Bak nog eens 10-15 minuten tot de kaas gesmolten en bruin is.

Tips

  • Als de pizza een klein beetje afkoelt, kan je het nog beter oppakken als een echte pizza slice.
  • Het ‘deeg’ moet echt de juiste consistentie hebben. Als het te droog is, voeg je ei toe. Als de structuur wat te nat is, meng je er nog wat parmezaan bij.
  • Weersta de neiging om meteen de toppings op de pizza te stapelen! Laat de korst eerst ongeveer 10 minuten rusten. Zo kan de kaas in de bodem wat stollen en wordt de korst harder. Zo blijf je pizza steviger zonder de saus erop te absorberen
  • Je kan de pizzabodem ook invriezen!  Bak de pizzabodem gewoon voor, wikkel hem stevig in en vries hem op een plat oppervlak.  Om de pizza te maken, moet je de korst niet eerst ontdooien. Gewoon uitpakken, saus en toppings toevoegen en in de oven plaatsen tot het heet is.