Rundsspiesjes met kokosmuntsaus

Rundsspiesjes met kokosmuntsaus

Dit gerecht is heerlijk op de barbue maar kan ook bereid worden in een grillplan. Je maakt de marinade een paar uur op voorhand zodat het vlees tijd genoeg heeft om alle smaken op te nemen. Het vlees is heerlijk in combinatie met de kokosmuntsaus. 

We gebruiken hier rozemarijnstengels in plaats van houten prikkers. Dat ziet er super uit en geeft ook nog eens extra smaak aan het vlees. 

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
  • teentje look 1
  • chilipeper 3
  • peterselie
  • koriander
  • rundsfilet 4 (200g/stuk)
  • olijfolie 4 el
  • komijnpoeder 1 tl
  • korianderpoeder 1 tl
  • zout en peper
  • rode paprika 4
  • rozemarijnstengel 8
  • munt handvol
  • sjalot 1
  • kokosyoghurt 150 g
  • limoen 1

Bereiding

45 min
  1. Verwarm de oven op 225 gr of verwarm een grillpan op de hoogste temperatuur. Plaats de paprika's in 1 stuk in de oven of leg ze in de grillpan. Laat ze roosteren tot het vel zwart wordt. Draai de paprika's regelmatig om zodat ze aan alle kanten roostseren. Plaats de paprika's, terwijl ze nog warm zijn, in een afsluitbare container. Wanneer ze volledig afgekoeld zijn, kan je de paprika's heel makkelijk pellen en de zaden verwijderen.
  2.  Snijd de sjalot en de look fijn. Hak de pepers, peterselie en koriander fijn. Meng de paprika's met de sjalot, knoflook, peper, peterselie, koriander, kruiden en olijfolie in een keukenmachine tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd het rundsvlees in hapklare stukken en marineer het vlees enkele uren in de saus. Spies het vlees op de rozemarijnstengels. Grill het vlees in een grillpan of op een barbecue.
  4. De kokosmuntsaus: Rasp de schil van de limoen. Doe de limoenrasp samen met de kokosyoghurt, de muntblaadjes en zout en peper in een keukenmachine. Mix alles tot een romige saus. Serveer de saus met het vlees.    

Tips

  • Koop je vlees grasgevoerd en biologisch. Je kan het rundsvlees ook vervangen door lamsfilet.
  •  Heb je geen rozemarijstengels spies het vlees dan op satéstokjes.
  • Je kan ook het vlees vervangen door een variatie aan groenten zoals paprika, courgette, ui. Of je kan ze combineren, afwisselend vlees en groenten.
  • Wil je saus wat pikanter dan kan je er een beetje chilipoeder onder mengen.