Tahini saus

Tahini saus is heerlijk op gegrilde groenten, vlees en gevogelte. Het past ook bij sommige desserts. De combinatie sesam en honing is trouwens de basis voor Halva, confisserie uit het midden oosten dat erg op nougat lijkt.

Tahini wordt van sesamzaad gemaakt. Voor wie dus strikt paleo of het AIP protocol volgt, is dit gerechtje niet geschikt. Sesamzaad bevat namelijk veel phytin zuur. Ook het aantal koolhydraten is niet te onderschatten, zeker als je keto doet. Opletten dus met grote porties!  

Ingredi├źnten

Gebaseerd op 2 personen
  • tahini 5 el
  • vers citroensap 1 citroen
  • knoflookpoeder 1/2 tl
  • zeezout naar smaak
  • gemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding

10 min
  1. langzaam citroensap en water bij tahini mengen met een vork of spatel, tot je een goede consistentie bereikt
  2. aanvankelijk zal de tahini harder worden, daarna vloeibaarder
  3. knoflook, peper en zout toevoegen
  4. voor zoete tahini saus vervang je knoflook en peper door honing