
Ik probeer regelmatig bottenbouillon te eten/drinken om de enorme voedingswaarde. De beste bottenbouillon, is er eentje die zo dik als een pudding wordt wanneer deze volledig af is gekoeld. Die grote hoeveelheid gelatine die je in zo’n bouillon vindt bevat namelijk ontzettend veel bouwstoffen voor ons lichaam.
Ik eet de bouillon regelmatig zo puur of doe het in mijn soep. Deze keer maakte ik er een Thaise soep van vol verse kruiden. Ik heb ook altijd een lading verse bottenbouillon in mijn diepvries. De basisbereiding vind je hier.
Ingrediënten
Gebaseerd op 2 personen
- kokosmelk 500ml
- bottenbouillon 1 liter
- massaman curry 2 el
- look 1 teentje
- rode ui 1
- rode puntpaprika 2
- komkommer 1/2
- tomaten 3
- basilicum 1 grote bos
- koriander 1 grote bos
- steak 2
Bereiding
Bereiding
- Neem als basis 1 liter bottenbouillon. Doe deze in een grote kom.
- Snijd 1 rode ui en 2 zoete rode paprika's in reepjes. Pers 1 teentje look uit. Doe deze bij de bouillon. Doe hierbij 500ml kokosmelk en een paar eetlepels massaman curry pasta.
- Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Zeker niet aan de kook laten brengen!
- Snijd de komkommer en de tomaten in kleine stukken. Scheur de verse kruiden in stukken. Bak de steak saigant en snijd ze daarna in dunne reepjes.
- Doe nu de komkommer en tomaten bij de soep. Op het einde doe je de verse kruiden erbij en doe de soep daarna van het vuur.
- Serveer de soep met de reepjes biefstuk.
Tips
- Je kan hier makkelijk op variëren met andere kruiden, currypasta's of groenten.
- Als je niet graag rundsvlees eet, kan je deze soep ook maken met visbouillon en garnalen.
- Hoe meer verse kruiden, hoe lekkerder. Dus wees niet zuinig met je basilicum en korander!