Tian Provençale

De heerlijke aroma's van de Mediterraanse keuken brengen de zomer op je bord. Tian Provençale is een traditioneel Mediterraans recept waar vele variaties op bestaan. We kennen het ook wel als ratatouille. De naam tian slaat op de platte klei schaal of pot waarin het gerecht bereid wordt. Provençaalse tian kan worden bereid met vlees en vis, maar voor dit recept gebruik je enkel groentjes. 

Ingrediënten

Gebaseerd op 2 personen
  • knoflook 2 teentjes
  • ajuin in blokjes 1
  • olijfolie 3 el
  • selderij gehakt 1 stengel
  • tomaten 1/2 kilo
  • tomaten concentraat 1 el
  • aubergine 2
  • courgettes 2
  • aardappelen 5
  • verse oregano blaadjes 1 tl
  • verse thijm blaadjes 1 tl
  • verse rozemarijn blaadjes 1/2 tl

Bereiding

min
  1. Hak ongepelde tomaten in blokjes.
  2. Glazeer de ajuin en knoflook in olie in een pan.
  3. Voeg tomaten concentraat en verse tomaten toe en laat even sudderen.
  4. Giet de saus in een ovenschaal.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  6. Snijd de courgette, aubergine en aardappel in schijfjes van 2 mm. De aardappel is best geschild, maar dit is optioneel. 
  7. Rangschik de schijfjes rechtopstaand, zoals op de foto, in de schotel bovenop de saus.
  8. Bak 15 min in de oven met deksel of bedekt met aluminium folie.
  9. Neem dan het deksel of folie weg en bak nog een uur.
  10. Strooi de gehakte provencaalse kruiden op het gerecht voor je het serveert.