Zoethout Jus

Deze exentrieke haute cuisine saus past het best bij hoogwaardige vlees gerechten zoals filet mignon of wild. Niet enkel spreekt de vefijnde smaak tot de verbeelding, maar tevens de gezondheidsvoordelen van dit gerecht zijn indrukwekkend. Zoethout wordt traditioneel ingezet tegen onstekingen in het darmtrakt en om verteringsproblemen te verzachten. De combinatie met de goed opneembare collageen peptides maakt deze saus helend voor de darmen.

Ingredi├źnten

Gebaseerd op 2 personen
  • Rode wijn 500 ml
  • Zoethoutwortel 50 gr
  • Steranijs 2
  • Beenderbouillon 1 L
  • Venkelzaad 1/2 TL
  • Anijszaad 1/2 TL
  • Natuurdoek uit katoen

Bereiding

40 min
  1. De rode wijn aan de kook brengen en tot 1/3 laten reduceren.
  2. De kruiden in een katoenen doek binden en samen met de beenderbouillon toevoegen. 
  3. Laten koken tot de saus ingedikt is.