Zelf fermenteren!
Zelf fermenteren!
Zelf fermenteren!

Alles over fermenteren!

Gefermenteerde voeding is een superfood! Koreaanse Kimchi, Duitse zuurkool, Italiaanse salami, Russiche Kombucha en Chinese honderd jaar oude eieren. Elke cultuur prijst fermenten voor hun gezondheidvoordelen. Wil jij weten hoe je ze maakt? 

Boris Orlando
180 min Boris
€ 59.00
Super Human, Blekerijstraat 75, 9000 Gent

Inhoud

De werking van onze darm is de spil van onze gezondheid. En in onze moderne leefwereld ook vaak de sleutel tot het voorkomen en oplossen van welvaartziektes. Door geferenteerde voeding een plaatsje te geven in je eetpatroon ondersteun je je darmflora en versterk je je immuunsysteem. 

Elke dag een yakultje drinken is echter niet genoeg. Fermenteren doe je best zelf. Hoe? Dat leer je op deze workshop. 

We voorzien een intro waar je alles te weten komt over de geschiedenis van het fermenteren en de verbazingzekkende gezondheids effecten van gefermenteerde voeding en drankjes. En die krijg je ook te proeven! 

Daarna demonstreren we enkele spannende fermenterings technieken. Je krijgt fermenten mee naar huis, samen met een boel praktische tips en een fermentatie starters kit.

Datums

Datum
Begin
Einde
za 17 okt 2020
19u00
22u00