Zelf fermenteren!

Zelf fermenteren!

Gefermenteerde voeding is een superfood! Koreaanse Kimchi, Duitse zuurkool, Italiaanse salami, Russiche Kombucha en Chinese honderd jaar oude eieren. Elke cultuur prijst fermenten voor hun gezondheidvoordelen. Wil jij leren hoe je ze maakt? 

Boris Orlando
180 min Boris
€ 59.00
De Kantine, Oktrooiplein 1, 9000 Gent

Inhoud

Voedsel fermenteren doet de mens al eeuwenlang. Aanvankelijk om voeding langer houdbaar te maken in tijden waarin koelkasten niet bestonden. Maar naast dit praktisch voordeel bleek gefermenteerde voeding ook enorme gezondheidsvoordelen te hebben. 

De werking van onze darm is de spil van onze gezondheid. En in onze moderne leefwereld ook vaak de sleutel tot het voorkomen en oplossen van welvaartziektes. Door geferenteerde voeding een plaatsje te geven in je eetpatroon ondersteun je je darmflora en versterk je je immuunsysteem. 

Elke dag een yakultje drinken is echter niet genoeg. Fermenteren doe je best zelf. Hoe? Dat leer je op deze workshop. 

We voorzien ene intro waar je alles te weten komt over de geschiedenis van het fermenteren en de verbazingzekkende gezondheids effecten van gefermenteerde voeding en drankjes. En die krijg je ook te proeven! 

Daarna ga je zelf aan de slag en leer je enkele spannende fermenterings technieken. Je fermenten krijg je mee naar huis, samen met een boel praktische tips en een fermentatie starters kit. 

Datums

Datum
Begin
Einde
do 26 mrt 2020
19u00
22u00